Sy en kudde av en gammal t-shirt!

Vad gör man av alla dessa gamla band tshirts som man inte använder längre? Ofta har de så mycket minnen i sig så det blir omöjligt att slänga dem fast de bara ligger och skräpar.
Jag kom på den briljanta idén att sy kuddar av dem! Då kan de fina minnena få synas och man kan gosa med dem i soffan!

Gör såhär:
Ta en snygg t-shirt du inte kan använda längre och stryk. Här används en tshirt från det fantastiska rockbandet Mogwai!

image

Lägg ut på ett bord och använd ett annat kuddfodral som mall. Rita med penna eller silkespapper efter kanterna. Jag använde nederkanterna som redan var fållade på tshirten till baksidan, så slippte jag sy i alla fall två sömmar! Baksidan bestod de två delarna som lades om lott. Klipp 2 cm sömsmån efter markeringen.

image

För att få lite stadga och styrsel på kudden strykte jag ett lager vliselin på de olika delarna. Stadiga kuddar känns mer lyxiga!

image

Sedan sydde jag fast lite kardborreband i öppningen på baksidan. Man måste inte ha det utan kan sätta en dragkedja, knappar eller bara ha det om lott om man vill. Jag tycker det är bra med avtagbara kuddfodral! Lägg framsidan och baksidan med avigsidan utåt och nåla ihop. Sy raksöm hela varvet runt och trimma kanterna i efterhand. Vänd ut och in till rätsidan och sätt i en stadig och fin kudde!

image

Klart!

En reaktion på “Sy en kudde av en gammal t-shirt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *