Svar från ICA MAXI angående begravningsbinderier

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343

Efter att jag skrev blogginlägget om begravningskransen på ICA MAXI skrev jag ett mail till informationsansvarig på butiken i fråga där jag förklarade att jag hade bloggat om deras begravningskrans och varför.

brevduvaEfter ca en vecka dök det upp ett långt svar som jag ville publicera här tillsammans med mina frågor som jag bland annat mailade:

”Varför vill ICA MAXI sälja begravningsbinderier och andra blomsterbinderier?
Räcker det inte med mat och produkter som rör hem, hus och trädgård i ert sortiment?
Är detta ett nytt koncept eller har ni arbetat med det förut?”Jag fick i stort sett svar på mina frågor när informationsansvarig på just denna ICA MAXI svarar:

”Tack för att du hör av dig

Som du förstår kan vi inte uttala oss för Maxi generellt då samtliga butiker har enskilda ägare och handlare. Alltså blir svaret endast utifrån vår butik.

Vi upplevde inte heller att exponeringen med begravningskransen var tilltalande och angenäm. Inga synpunkter på hantverket då personalen var välutbildad, men exponeringen i sig skapade en ovan signal och stämning.

Detta framförde vi naturligtvis till vår samarbetspartner som driver blomavdelningen i vår butik, vilken tog bort exponeringen.

Då vi är en mat och servicebutik är vårt mål att förenkla våra kunders vardag. Detta gör vi med ett flertal olika tjänster som färdigpackade matkassar, hemkörning av utemöbler, bröllopstårtor och barnpassning etc.

Vår ambition är att ge kunden bästa möjliga service till lägsta möjliga pris. Kvalitén på tjänsten eller produkten bedöms till slut av kunden, och vi tror på att utveckla vårt kunderbjudande med hjälp av våra kunders önskningar och synpunkter.

I sak är vi inte emot att erbjuda våra kunder begravningskransar, förutsatt att vi kan hålla den servicegrad som kunden förväntar sig. Exponeras tjänsten eller produkten på ett sätt som uppfattas negativt blir det naturligtvis en annan fråga.

Självklart har du som kund rätt att tycka vad du vill om vårt utbud eller service, konstruktiva kundsynpunkter utvecklar och lokalanpassar butiken.”

Mvh Informationsansvarige på ICA Maxi berörd butik
(Här var det egentligen butikens namn och informationsanvariges namn utskrivet men jag har själv valt att ta bort det med hänsyn till floristerna som arbetar där)

 

Det är helt klart att ICA MAXI är justa och backar upp floristerna som arbetar där. Det är ju bra att ha en snäll chef. Dock uppfattar jag det som att de inte vill erkänna att det fanns ett kvalitetsproblem, där håller de alltså inte med mig. Samtidigt vill de hålla en servicegrad som kunden förväntar sig och då gäller det ju att kunderna säger till som jag gjorde när de tycker att det inte ser bra ut. Det känns lite som att de glider undan genom att få det att låta som att det var begravningskransen som produkt som eventuellt inte var passande att exponera. Det håller jag inte med om. Det går att göra fina exponeringar som känns smakfulla och passande. Att låtsas att det var det folk var upprörda över känns lite som att vilja blunda. Men vad vet jag det kan ju ha varit andra människor som hört av sig som reagerat annorlunda än mig.

Som avslutning på detta blogginlägg kan jag säga att jag besökte butiken en vecka senare efter ett tips här på bloggen att det skulle skyltas med brudbuketter nästa gång. Jag kunde dock inte hitta någon brudbukettsskyltning från Rydells på ICA MAXI den helgen. Var det någon annan som såg det?

 

SecondhandGuide.se

Besökstoppen

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 863

En reaktion på “Svar från ICA MAXI angående begravningsbinderier

  1. Pingback: Hantverksraseri mot ICA-Maxi | Fairy of Inspiration

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343

Kommentera Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/3/0/fairyofinspiration.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4343

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *