Storstadsälvans bröllopsblommor

Storstadsälvan hade önskat blommor i lite dova höstfärger. Vi hade pratat om aubergine, lila och vinrött. Basen i brudbuketten fick bli en smutsfärgad nejlika som heter antigua. Jag dekorerade med eucalyptus, viburnumbär, hortensia, gräs och orkidéer. Jag tejpade hela brudbuketten som det gick åt 36 nejlikor till och dekorerade baksidan med eukalyptusblad.

droppformad brudbukett nejlikor

brudbukett nejlikor

Brudgum och bestman fick ett stilrent corsage av eukalyptus, jag tyckte nejlika blev för blaffigt.
enkel knapphålsblomma

Tärnbuketterna som också tejpades var nejlikor dekorerade med orkidér, hortensia och  eukalyptus. Jag fick hjälp av en en blomsterflicka från Halland och en blomsterfe från Halland som gjorde handtagen klart åt mig. Det tar längre tid än vad man tror att tejpa buketter! Trots att det tar längre tid ser det så mycket elegantare ut än när man gör buketter i en oasishållare! Föredrar att tejpa då faktiskt.
T'rnbukett bröllop
tärnbukett nejlika

nejlikor tärnbukett

Alla näbbarna fick enkla buketter av bara nejlikor och eukalyptus.  Jag tycker det är fint att även killarna har buketter och inte någon töntig käpp, det är ju faktiskt 2012. Som jag misstänkte överlevde buketterna nätt och jämt vigseln sen var de sönderpillade. Det är spännande med blommor för barn!

näbbukett pojke

brudnäbbar bukett nejlikor nejlika

bukett nejlika

Till middagen hade jag gjort stilrena vaser med nejlikor, gräs, eucalyptus och klematis.  Det är så dekorerat och fint i spegelsalen på Berns så man behöver inte jobba ihjäl sig som florist tyckte jag. Guldtaket var så tjusigt så!

spegelsalen berns

dianthus antigua

nejlikor bordsdukning

spegelsalen berns

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *