Möhippa för Storstadsälvan

Igår var det dags att överraska Storstadsälvan med möhippa. Det gick sådär bra, hon är lite för smart. Jag tycker inte att överraskningsmomentet är det viktigaste utan att man får en trevlig dag, så det gjorde inget! Temat för dagen var showbiz-diva och Storstadsälvan fick svida om till en outfit som jag plockat ihop. Den viktigaste accessoaren var en väskhund som var hennes älskade hund Fifi. Älvis hade letat fram henne från vinden och packat med pälsborste och koppel.

Pudel

röd boa klänning

Det första uppdraget blev att få folkets jubel på valfri plats. Inga problem för Storstadsälvan som med bestämda steg tågade iväg mot Sergels Torg med tvärflöjten hon fått!

röd klänning retro

Här rev hon snabbt av The final countdown och Dover Calais medan japanernas blixtar smattrade och folk nyfiket tittade. Fifi behövde rastas och fick en liten promenad på plattan hon med.

Platta Sergels Torg

Vi hann med ett litet körnummer och sen blev det lunch vid st Eriksplan med roliga frågor om fästmannen.

Fifi fick en skål med vatten  (som Storstadsälvan fick hämta i cafeterian medan alla fnissade) så hon var också nöjd.
Filadelfiakyrkan

Efter en solig promenad genom Vasaparken kom vi till Ad lib där Storstadsälvan fick uppdraget som kallades ”Dramaqueen”.

möhippa slöja

Nu var det dags att ta fram skådespelartalangen och testa improvisationsteater under ledning av Per Wernolf! Vi fick göra övningar som bejakade varandras kreativitet, det var svårt men hemskt roligt. Lekstuga på hög nivå och mycket skratt! Storstadsälvan var såklart en naturbegåvning som jag misstänkte.

möhippa

Nästa uppdrag gick ut på att vara en modig diva som vågade testa något nytt. Fiskpedikyr stod på schemat! Vi turades om att stoppa ner fötterna i akvariet så fiskarna kunde knapra på en. Resten drack bubbel, pratade och mumsade snacks. Pedikyren i sig var den mest tortyrliknande upplevelse jag varit med om! Fiskarna var ju söta men är man kittlig så är man.

Efter lite bastubad fixade vi i ordning oss och klädde Storstadsälvan i en minimal leopardmönstrad byxdress för att busa lite. Hon lyckades dock få nån slags ”make- it- work -moment” a la Project Runway. Med hjälp av ett par svarta strumpbyxor hon tiggde till sig, ett halsband och min glömda tröja såg hon helt plötsligt rätt snygg ut.

Trots att hennes vänner försökte förvilla bort henne fattade hon vart vi var på väg. Hemma i lägenheten hade vi tänt ljus och dukat medan den inhyrda kocken rörde i grytorna och lagade ljuvligt doftande rätter. En underbar dag och kväll fick vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *