Makeover av kryddhyllan

Kryddhyllan ser lätt rörig och ful ut med olika sorters märken och blandat krafs. Här kommer min variant på kryddburks-makeover inspirerad av la Donna Jonna.
Men fy så jobbigt det var att få bort etiketterna! Om du vill göra det här själv så undvik Santa Maria, deras etiketter sitter som berget. Kockens var lättare att få bort. Jag försökte först blötlägga men det lossnade bara pappret av lite grand. Klistret var stört omöjligt att få av. Jag försökte med bensin, hett vatten och diskmedel men det lossnade inte. Det som funkade bäst var olja. Jag använd bomullstussar med olja och satte fast på klistret som var kvar, det funkade efter en stund när man gnuggade. Det funkade också bra att pensla burken med olja och låta stå en stund och sen gnugga loss. Jag skrev små lappar av frystejp och satte på locken så jag skulle veta vilken krydda som var vilken.
ta bort etikett från glasburk

Jag offrade en gammal IKEA-påse att spraya locken i på balkongen. Tur att de ska göra om balkongerna snart för det yrde rätt mycket. Sprayfärgen kommer från Biltema.

spraya kryddburkar

sprayfärg biltema hobbyfärg

Det är roligt att leka med DYMO, jag tror jag har drabbats av DYMO-feber. De blå och rosa dymotejpen köpte jag på Pyssloteket och dymomaskinen på Claes Ohlson.
dymo rosa blå tejppiffade glasburkarsnyggaste kryddhyllankryddhyllakryddhylla turkosgör om kryddburkar

2 reaktion på “Makeover av kryddhyllan

  1. Pingback: Makeover av kryddhyllan « Fairy of Inspiration

  2. ooooooo ja vill ocksååååååååå! låna mig maskinen o färgen då 😀 haha den här får 10 av 10 från mig, mycket snyggt och bra jobbat :))) tack för inspirationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *