Geocaching i skärgården

En av de sista soliga höstdagarna åkte jag på äventyr med några nya geocaching-vänner som hade båten i havet fortfarande. Det var full rulle vid båtklubben för alla skulle visst ta upp båten utom vi. Vädret var svinkallt men riktigt vackert och de kvarvarande höstlöven glittrade så gott de kunde.

HÖST2015 188Vi gav oss snabbt iväg till första ön för att hitta vår första skattgömma. Här strålade solen så det kristallklara vattnet glittrade som diamant.

HÖST2015 194 redVi fortsatte till Utö där vi hittade en arkiverad gömma och en annan som inte blivit hittade på väldigt länge. Vi hittade ett sådant där ovanligt trevligt grönsaksstånd som bygger på ärlighet där en fick lägga betalningen i en burk.

HÖST2015 203 red Jättevackra grönsaker som var helt oemotståndliga.

redYngsta medlemmen i gänget plockade entusiastiskt på sig ett gäng  att ta med sig hem.

HÖST2015 205 redSedan fortsatte vi längre ut i skärgården för mer skatt-letning. Här klättrar vi uppför klipporna som små bergsgetter.

HÖST2015 212 red För att sedan hitta gömman längst ner vid berget så klart!

HÖST2015 218Utsikten var magnifik i princip hela tiden.

HÖST2015 219Men när vi skulle lägga ut från Borgen så började utsikten bli riktigt intressant. Medan delar av besättningen försökte få loss ett ankare som fastnat så vi kunde sticka iväg sysselsatte andra sig med att spana på sälar som dök upp! Det var första gången jag har fått se säl i sitt rätta element och inte på Skansen. Det var fantastiskt roligt och en dröm som gick i uppfyllelse! När ankaret lossnat och vi stack iväg fick vi sällskap av havsörn. Och det var min andra önskedröm för dagen.!

HÖST2015 227 redTrots att båten brände på  i något som kändes som 40 knop så båten guppade rätt mycket mer än vad som är idealiskt när en skall fota fåglar,  och trots att det blåste så mycket så örnen fladdrade runt upp och ner i vinden, och trots att jag hade helt fel kamerainställningar för jag blev så till mig lyckades jag få några bilder när havsörnen flög över oss.

HÖST2015 313 beskuren
Till slut var den rätt över båten och liksom flög med oss ett tag. På den här bilden tittar örnen ner på mig och undrar varför jag ligger ner på golvet i båten när alla andra sitter.

HÖST2015 315 beskuren HÖST2015 320 beskuren
Fick några bilder när två havsörnar landat också, men de flög snabbt igen när vi närmade oss. Skygga saker.

HÖST2015 351 beskuren HÖST2015 353 red HÖST2015 350 beskurenTill slut hade vi kommit till  Huvudskär, eller Ålandsskär som den ön med hus på heter. Huvudskär är egentligen en hel ögrupp.

HÖST2015 381Här fixades det eld och dukades upp läckerheter att mätta våra hungriga magar med.

HÖST2015 385Älgskav i tortillabröd som var supergott med massa grönsaker. Sen är det ju allmänt känt att all mat smakar godare i skärgårdsluft. Särskilt om den kommer från en konservburk. Enda gången ravioli smakar gott från en burk.

HÖST2015 388
Så fort vi hade ätit så blev hungern efter plastburk stor igen. Vi loggade snabbt en traditionell gömma som låg nära fikaplatsen innan vi stack iväg för att hinna logga några burkar till innan solen gick ner.

HÖST2015 403Då kom vi till min nya favorit ö – Manskär! Tror aldrig jag har varit där förut. Väldigt speciell och mystisk natur, men det var kanske vädret som gjorde det. Två gömmor skulle vi hitta här.

HÖST2015 419Jag tappade fokus lite medan de andra letade för jag blev så hänförd av den speciella naturen. Det växte någon slags buske till  ljungväxt över hela ön som gjorde att hela ön kändes som en mjuk torr kudde. Jag blev tvungen att lägga mig ner på den mjuka bädden och titta på himlen en stund. Glömde helt av att vara rädd för ormar.

HÖST2015 421Det började skymma snabbt och vi bestämde oss för att det fick räcka för idag. Denna blev en av de sista bilderna innan det blev mörkt. Men såklart tog vi en gömma i ljuset från mobilerna som vi ändå åkte förbi på vägen till båtklubben. Sen fick det vara nog!

HÖST2015 399Ser fram emot att få komma tillbaka till Huvudskär och leta efter multin som handlar om Mumintrollen som jag älskar. Förstår varför det lagts ut en sådan gömma här. Allt jag ser påminner mig om Mumindalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *