En älva vid havet

En av mina favoritplatser på denna jord är den karga och klippiga stranden nere vid Alvedsjö på norra Öland. Vid Alvedsjö Bodar har jag lekt sjöjungfru med syskon och kusiner sen jag var liten. Vi letade efter stenar i lagom storlek med sjögräs på, och när man sedan drog dem i vattnen såg det ut som en sjöjungfrus vackra hår när hon simmade. Jag älskar vinden, havet och de vackra stenarna. Att gå runt på skattjakt och leta efter den finaste mest vackra stenen precis som ett mumintroll.

Sista kvällen på Öland åkte vi ner till ”sjön” som man säger på Öland. Vet inte varför de kallar havet ”sjön” men så är det. Det var så vackra vågor så jag och Älvis blev helt till oss och drabbades av fotomani. Jag har längtat efter att testa långa slutartider på vatten men jag hade inget stativ så det gick så där när jag ålade runt på mage och försökte bygga stativ av olika stenar. Jag gav upp och tvingade Älvis att återigen vara modell!

alvedsjöalvedsjö bodar stenstrandstensrand alvedsjöstenar havetsvepande vågorskummande vågorhavsvåg vågskumstenstolreserverad stol alvedsjöHavskrabba kungskrabbastrandvilaalvedsjöbygg med stenar alvedsjöstenkonst alvedsjöstentorn byggstenstenstrand ölandstrandkonst

En reaktion på “En älva vid havet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *